Sidebar

09
do, juli

Politiek & Maatschappij
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

013Hilvarenbeek – Politiek/maatschappij - Op 18 december vindt de installatie plaats van de nieuwe burgemeester Maarten van de Donk van de gemeente Hilvarenbeek. De nieuwe burgemeester wordt op die dag geïnstalleerd door de Commissaris van de Koning, de heer Wim van de Donk. (De namen kloppen; toevallig hebben beide heren dezelfde achternaam, maar zijn geen familie oid). 

Na de installatie kunnen alle inwoners van Hilvarenbeek persoonlijk kennis komen maken met de nieuwe burgemeester. Om een mogelijke stormloop te mijden, verzoekt de gemeente eenieder die van deze gelegenheid gebruik wil maken, zich hiervoor aan te melden via de website van cultureel centrum Elckerlyc  www.elckerlyc.nuVoor meer informatie kunt u zich natuurlijk ook wenden tot Cultureel Centrum Elckerlyc, Achter ’t Raadhuis 2, 5081 BA  Hilvarenbeek

Maarten van de Donk (49) is de opvolger van Ryan Palmen, die jl april, na een periode van negen jaar, om zijn werkzaamheden voort te zetten in de gemeente Horst aan de Maas. Sinds april en dus tot december treedt Harrie Nuijten op als waarnemend burgemeester in Hilvarenbeek. Op 18 december zal hij de ambtsketen overdragen.

Van 1998 tot 2006 was Maarten van de Dongen wethouder van Rotterdam-Noord. Maarten van de Donk was als raadslid en fractievoorzitter voor de VVD van 2010 tot 2017 actief in Rotterdam. Vanwege zijn drukke baan bij Radar, het adviesbureau voor sociale vraagstukken waar hij was gespecialiseerd in de thema’s jeugd en radicalisering, stopte hij in 2017 als raadslid. Politiek en alles wat daarmee te maken heeft, zit in iemands bloed en dus ook bij Van de Donk, binnenkort burgemeester van Hilvarenbeek.

013 Tilburg Kunst & Cultuur - Het TextielMuseum en De Pont museum bieden hun bezoekers deze zomer een vakantiecadeautje aan. Twee maanden lang, van 1 juli t/m 30 augustus, kunnen bezoekers met één kaartje beide musea bezoeken.

Lees meer: Naar het TextielMuseum en De Pont met één kaartje!

013 Tilburg Cultuur & Uitgaan – Nog steeds is alle corona-ellende nog niet verdwenen, maar na de hoopvolle berichten van onze Rutte en gevolg, krijgen we toch eindelijk weer een beetje van onze vrijheid terug.

Lees meer: Uitgaanstips voor Tilburg

013 Tilburg Evenement - Luchtbuks Ria, wie kent haar niet? De luchtbuksheldin van de Tilburgse kermis schiet al jaren in de roos en mocht haar luchtbuksrecord onlangs op haar 100e verjaardag evenaren.

Lees meer: 100-jarige Luchtbuks Ria schiet opnieuw raak

013 Tilburg Sport & Gezondheid - De initiatiefnemers van Swim to Fight Cancer pleiten voor een openbaar natuurzwembad in de Piushaven. Ziet u het ook al voor u? Wat een prima plan dat ook positief is ontvangen door de gemeente.  

Lees meer: Openbaar zwembad in de Piushaven?

013 Tilburg Sport - Al ruim 3300 supporters hun seizoenskaart voor het seizoen 2020-2021 veiliggesteld. Op de eerste dag van de verlengperiode waren er al 1700 supporters voor een clubrecord. Zo’n 150 seizoenkaarten meer als vorig jaar, daarvan 1350 supporters  voor de KingSide.

Lees meer: Kort Nieuws Willem II

013 Tilburg Sport - Het driedaagse G-sportweekend Amarant 2020 stond gepland op 29 mei a.s. maar is vanwege de coronacrisis verplaatst naar 4, 5 en 6 september a.s. Vele mensen spannen zich uiteraard in om het evenement zo goed mogelijk te laten verlopen. Cancellen was dan ook geen optie en dus koos men voor verplaatsing.

Lees meer: G-sportweekend Amarant 2020 verplaatst naar september

013 Tilburg Maatschappij - Tilburg gaat 2 verplaatsbare flitspalen inzetten op plekken waar (de verkeersveiligheid een probleem is omdat er) vaak te hard wordt gereden.

De gemeente vindt verkeersveiligheid erg belangrijk en investeert de komende jaren extra in maatregelen.

Lees meer: Proef met verplaatsbare flitspalen

013 Tilburg Maatschappij - Stichting Quiet Community Tilburg is de winnaar van de juryprijs bij de Nationale Vrijwilligersprijzen. Alle winnaars werden donderdag 16 april digitaal bekend gemaakt tijdens een live Facebook-uitzending.

Lees meer: Quiet Community Tilburg wint nationale vrijwilligersprijs

013 Tilburg en regio Maatschappij - Het kabinet doet een dringend beroep op inwoners om niet-essentiële reizen naar het buitenland te vermijden. Hiermee wordt onder meer het tanken, winkelen en op vakantie gaan in het buitenland bedoeld. Neem dit advies serieus zodat verdere verspreiding van het virus zoveel mogelijk wordt tegengegaan.

Lees meer: Dringende oproep: niet tanken of winkelen in België

013 Economie - Bij een sim only abonnement krijg je enkel een losse simkaart, zonder mobiele telefoon. Een sim only is ideaal als je nog niet toe bent aan een nieuwe telefoon of als je al een telefoon hebt maar nog geen abonnement. Mocht je wél een nieuwe telefoon willen, dan is het alsnog geen gek idee om een sim only aan te vragen.

Lees meer: Een sim only abonnement afsluiten

013 Tilburg Economie Educatie - Demografische veranderingen (vergrijzing, stijgende levensverwachting) vormen een serieuze uitdaging voor ouder wordende werknemers en hun werkgevers. Het is zaak om succesvol ouder worden op het werk te faciliteren, zelfregulering en job crafting te stimuleren en verder onderzoek te doen naar HR praktijken die dit bewerkstelligen.

Lees meer: Zelfregulering en job crafting waardevol voor oudere werknemers

013Tilburg/Breda Economie/duurzaamheid - Boodschappendienst Boerschappen gaat vanaf 1 oktober landelijk bezorgen. Het bedrijf werkt daarvoor samen bezorgbedrijf Reviva en 100 kleinschalige boeren, die dagelijks verse producten leveren. Boerschappen is een snelgroeiend bedrijf dat in 2014 is opgericht door Stéphanie Vellekoop en Stijn Markusse uit onvrede over het voedselaanbod in de supermarkt. Het kreeg landelijke bekendheid door reddingsacties van 'onverkoopbare' pruimen, peren en appels.

Lees meer: Boerschappen begint met landelijke bezorging

Tilburg nieuws