013Hilvarenbeek – Politiek/maatschappij - Op 18 december vindt de installatie plaats van de nieuwe burgemeester Maarten van de Donk van de gemeente Hilvarenbeek. De nieuwe burgemeester wordt op die dag geïnstalleerd door de Commissaris van de Koning, de heer Wim van de Donk. (De namen kloppen; toevallig hebben beide heren dezelfde achternaam, maar zijn geen familie oid). 

Read more: Installatie Van de Donk als burgemeester Hilvarenbeek op 18 december

013Tilburg Maatschappij – Twan Hendriks, de man achter het initiatief van het Parkinson Grasveld, heeft er een sponsor bij om zijn organisatie nog beter en ferventer onder de aandacht te brengen van een groot publiek. Bas van Tilburg, eigenaar van het gelijknamige Doe-het-zelfbedrijf CVT op het Annapleintje in Tilburg kent met het uit 1937 opgebouwde bedrijf een rijke historie, is in de wijde omgeving een vertrouwde naam en, in tegenstelling tot enkele jaren geleden, het nog enige resterende Doe-het-Zelf bedrijf. In het bedrijf, eveneens gecertificeerd beveiligingsspecialist,  vind je nog ijzerwaren per stuk, elektrische en handgereedschappen, hang- en sluitwerk, verf, lijmen en kitten, deuren etc., maar kun je ook hout en plaatmateriaal van verstekkanten laten voorzien.

Read more: Nieuwe sponsor voor het ParkinsonGrasveld

013 Tilburg Maatschappij - 27 oktober 2019 is het 75 jaar geleden dat Tilburg werd bevrijd. De stad gaat dit vieren met o.a. exposities, een bevrijdingsconcert en een tour en taptoe door de stad. De officiële aftrap was 13 september in de LocHal.

Een aantal activiteiten start halverwege oktober. Fotograaf en restaurateur Jan van Oevelen heeft in het kader van de bevrijding een aantal foto's van de bevrijding van 1944 ingekleurd. Vanaf 16 oktober is daarvan een expositie in TijdLab in de LocHal.

Read more: Tilburg 75 jaar vrij