Sidebar

18
vr, sept

Economie & Duurzaamheid & Educatie
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

013Tilburg/Breda Economie/duurzaamheid - Boodschappendienst Boerschappen gaat vanaf 1 oktober landelijk bezorgen. Het bedrijf werkt daarvoor samen bezorgbedrijf Reviva en 100 kleinschalige boeren, die dagelijks verse producten leveren. Boerschappen is een snelgroeiend bedrijf dat in 2014 is opgericht door Stéphanie Vellekoop en Stijn Markusse uit onvrede over het voedselaanbod in de supermarkt. Het kreeg landelijke bekendheid door reddingsacties van 'onverkoopbare' pruimen, peren en appels.

Boerschappen is een Brabants bedrijf, dat 6 dagen per week bij tientallen boeren komt om verse producten op te halen. Met deze producten worden  boodschappenboxen in verschillende varianten gemaakt, variërend van vegan en vegetarisch, tot vlees- en visboxen. De meest bestelde box is de Complete Box met groenten, vlees, vis, fruit en zuivel. Elke week worden verrassende recepten toegevoegd zodat klanten volledig met het seizoen kunnen meekoken.

Authentiek en ambachtelijk
Uit het trendrapport 2020 van Inretail blijkt dat Nederlandse consumenten behoefte hebben aan authenticiteit, ambacht en persoonlijk contact als het aankomt op voedsel. En precies dat is wat Boerschappen wekelijks biedt. Het landelijke netwerk wordt in samenwerking met bezorgbedrijf Reviva uit Den Bosch uitgerold, die vooral kleine pakketjes door Nederland bezorgt.

Over Boerschappen
Boerschappen is in 2014 opgericht, en heeft sinds die tijd een grote groei doorgemaakt; er werken inmiddels 30 mensen en is er een fysieke winkel opgericht. Boerschappen verzorgt zelf de volledige logistiek en fulfillment op haar locatie in Breda. Bovendien levert Boerschappen als groothandel aan horeca, bedrijfsleven, zorginstellingen en gemeenten. Eind 2019 wordt een complete app met veel meer bestelfuncties opgeleverd, zodat klanten nog makkelijker direct bij de boer kunnen bestellen.
Wilt u meer informatie over het bedrijf en de diensten die men aanbiedt, bel dan met Stijn Markusse (0646113825) of email naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

013 Tilburg Kunst & Cultuur - Stap in de wondere wereld van Kiki van Eijk. De Nederlandse ontwerper staat bekend om haar fantasierijke designs: van grillige klokken tot wandkleden voor Google en poëtische etalages voor het Franse luxemerk Hermès.

Lees meer: Gedachtespinsels | Dutch Design door Kiki van Eijk

013 Tilburg Evenementen – In het laatste weekend van  kunnen de kids nog genieten van een leuk uitstapje. Woezel en Pip komen voor drie kindershows naar Tilburg. Ze treden op zaterdag 29 augustus op bij Auberge du Bonheur.

Lees meer: Woezel en Pip komen naar Tilburg voor drie shows

013 Tiburg Cultuur & Uitgaan – In Tilburg is er de komende tijd weer van alles te doen.

Lees meer: Vakantie in Tilburg

013 Tilburg Sport & Gezondheid - De initiatiefnemers van Swim to Fight Cancer pleiten voor een openbaar natuurzwembad in de Piushaven. Ziet u het ook al voor u? Wat een prima plan dat ook positief is ontvangen door de gemeente.  

Lees meer: Openbaar zwembad in de Piushaven?

013 Tilburg Sport - Al ruim 3300 supporters hun seizoenskaart voor het seizoen 2020-2021 veiliggesteld. Op de eerste dag van de verlengperiode waren er al 1700 supporters voor een clubrecord. Zo’n 150 seizoenkaarten meer als vorig jaar, daarvan 1350 supporters  voor de KingSide.

Lees meer: Kort Nieuws Willem II

013 Tilburg Sport - Het driedaagse G-sportweekend Amarant 2020 stond gepland op 29 mei a.s. maar is vanwege de coronacrisis verplaatst naar 4, 5 en 6 september a.s. Vele mensen spannen zich uiteraard in om het evenement zo goed mogelijk te laten verlopen. Cancellen was dan ook geen optie en dus koos men voor verplaatsing.

Lees meer: G-sportweekend Amarant 2020 verplaatst naar september

013 Tilburg Maatschappij - Tilburg gaat 2 verplaatsbare flitspalen inzetten op plekken waar (de verkeersveiligheid een probleem is omdat er) vaak te hard wordt gereden.

De gemeente vindt verkeersveiligheid erg belangrijk en investeert de komende jaren extra in maatregelen.

Lees meer: Proef met verplaatsbare flitspalen

013 Tilburg Maatschappij - Stichting Quiet Community Tilburg is de winnaar van de juryprijs bij de Nationale Vrijwilligersprijzen. Alle winnaars werden donderdag 16 april digitaal bekend gemaakt tijdens een live Facebook-uitzending.

Lees meer: Quiet Community Tilburg wint nationale vrijwilligersprijs

013 Tilburg en regio Maatschappij - Het kabinet doet een dringend beroep op inwoners om niet-essentiële reizen naar het buitenland te vermijden. Hiermee wordt onder meer het tanken, winkelen en op vakantie gaan in het buitenland bedoeld. Neem dit advies serieus zodat verdere verspreiding van het virus zoveel mogelijk wordt tegengegaan.

Lees meer: Dringende oproep: niet tanken of winkelen in België

013 Economie - Bij een sim only abonnement krijg je enkel een losse simkaart, zonder mobiele telefoon. Een sim only is ideaal als je nog niet toe bent aan een nieuwe telefoon of als je al een telefoon hebt maar nog geen abonnement. Mocht je wél een nieuwe telefoon willen, dan is het alsnog geen gek idee om een sim only aan te vragen.

Lees meer: Een sim only abonnement afsluiten

013 Tilburg Economie Educatie - Demografische veranderingen (vergrijzing, stijgende levensverwachting) vormen een serieuze uitdaging voor ouder wordende werknemers en hun werkgevers. Het is zaak om succesvol ouder worden op het werk te faciliteren, zelfregulering en job crafting te stimuleren en verder onderzoek te doen naar HR praktijken die dit bewerkstelligen.

Lees meer: Zelfregulering en job crafting waardevol voor oudere werknemers

013Tilburg/Breda Economie/duurzaamheid - Boodschappendienst Boerschappen gaat vanaf 1 oktober landelijk bezorgen. Het bedrijf werkt daarvoor samen bezorgbedrijf Reviva en 100 kleinschalige boeren, die dagelijks verse producten leveren. Boerschappen is een snelgroeiend bedrijf dat in 2014 is opgericht door Stéphanie Vellekoop en Stijn Markusse uit onvrede over het voedselaanbod in de supermarkt. Het kreeg landelijke bekendheid door reddingsacties van 'onverkoopbare' pruimen, peren en appels.

Lees meer: Boerschappen begint met landelijke bezorging

Tilburg nieuws