Sidebar

07
vr, aug

Cultuur & Uitgaan
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Wil jij weleens ecdht op een hele speciale manier gezellig dineren? Niet een of ander standaard restaurant maar een waanzinnig diner in een rijdend restaurant met ongetwijfeld een hele speciale sfeer? Welnu, dat kan geregeld worden. Je kunt een plaats reserveren op deze rijdende trein die op 21 en 22 december Tilburg aandoet.
Aan boord van de trein is er plaats voor ongeveer 130 gasten verdeeld over vier rijtuigen. “Alles wordt aan boord bereid. Elk rijtuig heeft een eigen keuken en in het aantal gasten zijn we flexibel, we kunnen meer of minder rijtuigen aankoppelen”, aldus de nieuwe eigenaar Tim Beltz.

Ritje van twee uur
De dinnertrain maakt een tocht van ongeveer twee uur. War men precies heenrijdt, kan verschillend zijn vanwege de bestaande treindienstregeling. Beltz: “Er kan immers altijd iets gebeuren waardoor we een andere route moeten rijden. Daarom vertellen wij bewust niet wat de route is.”

Speciaal omgebouwd
De treinen zijn speciaal omgebouwd tot restaurant om zodoende echt goed dienst te kunnen doen volgens de principes van de Dinner Train. Ook zijn de machinisten zorgvuldig geselecteerd. Beltz: “Ze moeten rustig rijden – maximaal 120 kilometer per uur – om te voorkomen dat het eten en drinken door de trein zal schuiven bij een bocht of op een hobbelig gedeelte. Je merkt er dan ook niks van als je achteruit rijdt. De treinen zijn helemaal ingericht op een rustige en aangename rit.”

Over de DinnerTrain
The Dinnertrain is een unieke pop-up-beleving in een als restaurant ingerichte trein die door Nederland rijdt en in 15 stations gasten verwelkomt voor een smakelijke reis.

 

013 Tiburg Cultuur & Uitgaan – In Tilburg is er de komende tijd weer van alles te doen.

Lees meer: Vakantie in Tilburg

013 Tilburg Evenementen – Na alle helaas nog niet geheel verdwenen corona-ellende heeft men in Tilburg besloten een tiendaags terrasfestival te organiseren tijdens de kermis. Hartstikke fijn natuurlijk heerlijk dansen en swingen, maar wel zittend op ene stoel.

Lees meer: Tiendaags terrasfestival Tilburg

013 Tilburg Kunst & Cultuur - Het TextielMuseum en De Pont museum bieden hun bezoekers deze zomer een vakantiecadeautje aan. Twee maanden lang, van 1 juli t/m 30 augustus, kunnen bezoekers met één kaartje beide musea bezoeken.

Lees meer: Naar het TextielMuseum en De Pont met één kaartje!

013 Tilburg Sport & Gezondheid - De initiatiefnemers van Swim to Fight Cancer pleiten voor een openbaar natuurzwembad in de Piushaven. Ziet u het ook al voor u? Wat een prima plan dat ook positief is ontvangen door de gemeente.  

Lees meer: Openbaar zwembad in de Piushaven?

013 Tilburg Sport - Al ruim 3300 supporters hun seizoenskaart voor het seizoen 2020-2021 veiliggesteld. Op de eerste dag van de verlengperiode waren er al 1700 supporters voor een clubrecord. Zo’n 150 seizoenkaarten meer als vorig jaar, daarvan 1350 supporters  voor de KingSide.

Lees meer: Kort Nieuws Willem II

013 Tilburg Sport - Het driedaagse G-sportweekend Amarant 2020 stond gepland op 29 mei a.s. maar is vanwege de coronacrisis verplaatst naar 4, 5 en 6 september a.s. Vele mensen spannen zich uiteraard in om het evenement zo goed mogelijk te laten verlopen. Cancellen was dan ook geen optie en dus koos men voor verplaatsing.

Lees meer: G-sportweekend Amarant 2020 verplaatst naar september

013 Tilburg Maatschappij - Tilburg gaat 2 verplaatsbare flitspalen inzetten op plekken waar (de verkeersveiligheid een probleem is omdat er) vaak te hard wordt gereden.

De gemeente vindt verkeersveiligheid erg belangrijk en investeert de komende jaren extra in maatregelen.

Lees meer: Proef met verplaatsbare flitspalen

013 Tilburg Maatschappij - Stichting Quiet Community Tilburg is de winnaar van de juryprijs bij de Nationale Vrijwilligersprijzen. Alle winnaars werden donderdag 16 april digitaal bekend gemaakt tijdens een live Facebook-uitzending.

Lees meer: Quiet Community Tilburg wint nationale vrijwilligersprijs

013 Tilburg en regio Maatschappij - Het kabinet doet een dringend beroep op inwoners om niet-essentiële reizen naar het buitenland te vermijden. Hiermee wordt onder meer het tanken, winkelen en op vakantie gaan in het buitenland bedoeld. Neem dit advies serieus zodat verdere verspreiding van het virus zoveel mogelijk wordt tegengegaan.

Lees meer: Dringende oproep: niet tanken of winkelen in België

013 Economie - Bij een sim only abonnement krijg je enkel een losse simkaart, zonder mobiele telefoon. Een sim only is ideaal als je nog niet toe bent aan een nieuwe telefoon of als je al een telefoon hebt maar nog geen abonnement. Mocht je wél een nieuwe telefoon willen, dan is het alsnog geen gek idee om een sim only aan te vragen.

Lees meer: Een sim only abonnement afsluiten

013 Tilburg Economie Educatie - Demografische veranderingen (vergrijzing, stijgende levensverwachting) vormen een serieuze uitdaging voor ouder wordende werknemers en hun werkgevers. Het is zaak om succesvol ouder worden op het werk te faciliteren, zelfregulering en job crafting te stimuleren en verder onderzoek te doen naar HR praktijken die dit bewerkstelligen.

Lees meer: Zelfregulering en job crafting waardevol voor oudere werknemers

013Tilburg/Breda Economie/duurzaamheid - Boodschappendienst Boerschappen gaat vanaf 1 oktober landelijk bezorgen. Het bedrijf werkt daarvoor samen bezorgbedrijf Reviva en 100 kleinschalige boeren, die dagelijks verse producten leveren. Boerschappen is een snelgroeiend bedrijf dat in 2014 is opgericht door Stéphanie Vellekoop en Stijn Markusse uit onvrede over het voedselaanbod in de supermarkt. Het kreeg landelijke bekendheid door reddingsacties van 'onverkoopbare' pruimen, peren en appels.

Lees meer: Boerschappen begint met landelijke bezorging

Tilburg nieuws