Sidebar

07
vr, aug

Cultuur & Uitgaan
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Vier dagen genieten

Tilburg Culinair is een jaarlijks terugkerend festijn dat plaatsvindt op het Louis Bouwmeesterplein in het hart van de stad. Tien toprestaurants uit Tilburg en omgeving trakteren het publiek vier dagen lang op de de beste gerechten en lekkerste wijnen. Tilburg Culinair vindt dit jaar plaats van 26 tot en met 29 september 2019.

PATRICK VERBUNTPRIJS

Wie maakt het beste gerecht?

Het beste gerecht van Tilburg Culinair wordt ieder jaar beloond met de Patrick Verbuntprijs. De prijs wordt ieder jaar tijdens Tilburg Culinair uitgereikt en is een eerbetoon aan de in 2010 overleden horeca-ondernemer Patrick Verbunt, mede-oprichter van Tilburg Culinair.

TIENTALLEN GERECHTEN

Ook vegetarisch

De gerechtencommissie van Tilburg Culinair houdt behoorlijk wat grip op de gerechten die tijdens het festival te verkrijgen zijn. Op die manier zorgt de organisatie dat bezoekers veel verschillende gerechtjes kunnen proeven. Tijdens Tilburg Culinair worden tientallen gerechten geserveerd die uiteenlopen van eenvoudig tot aardig complex, gewaagd of experimenteel. De restaurants houden ook rekening met mensen die liever geen vlees eten. Alle deelnemende restaurants serveren één of meer vegetarische gerechten.

TILBURGS TROSKE

Het betaalmiddel

Het officiële betaalmiddel van Tilburg Culinair is het Tilburgs Troske. Troskes kosten 2,80 euro. De gerechten variëren in prijs van 1 tot 4 Troskes. De muntjes zijn alléén dit jaar geldig. U kunt uw Troskes tijdens Tilburg Culinair aan de kassa kopen. Geen zin in lange rijen? Dan kunt u uw Troskes ook online bestellen. Met de Troskes die over zijn, kunt u nog tot halverwege oktober betalen bij de deelnemende restaurants.

Troskes bestellen

013 Tiburg Cultuur & Uitgaan – In Tilburg is er de komende tijd weer van alles te doen.

Lees meer: Vakantie in Tilburg

013 Tilburg Evenementen – Na alle helaas nog niet geheel verdwenen corona-ellende heeft men in Tilburg besloten een tiendaags terrasfestival te organiseren tijdens de kermis. Hartstikke fijn natuurlijk heerlijk dansen en swingen, maar wel zittend op ene stoel.

Lees meer: Tiendaags terrasfestival Tilburg

013 Tilburg Kunst & Cultuur - Het TextielMuseum en De Pont museum bieden hun bezoekers deze zomer een vakantiecadeautje aan. Twee maanden lang, van 1 juli t/m 30 augustus, kunnen bezoekers met één kaartje beide musea bezoeken.

Lees meer: Naar het TextielMuseum en De Pont met één kaartje!

013 Tilburg Sport & Gezondheid - De initiatiefnemers van Swim to Fight Cancer pleiten voor een openbaar natuurzwembad in de Piushaven. Ziet u het ook al voor u? Wat een prima plan dat ook positief is ontvangen door de gemeente.  

Lees meer: Openbaar zwembad in de Piushaven?

013 Tilburg Sport - Al ruim 3300 supporters hun seizoenskaart voor het seizoen 2020-2021 veiliggesteld. Op de eerste dag van de verlengperiode waren er al 1700 supporters voor een clubrecord. Zo’n 150 seizoenkaarten meer als vorig jaar, daarvan 1350 supporters  voor de KingSide.

Lees meer: Kort Nieuws Willem II

013 Tilburg Sport - Het driedaagse G-sportweekend Amarant 2020 stond gepland op 29 mei a.s. maar is vanwege de coronacrisis verplaatst naar 4, 5 en 6 september a.s. Vele mensen spannen zich uiteraard in om het evenement zo goed mogelijk te laten verlopen. Cancellen was dan ook geen optie en dus koos men voor verplaatsing.

Lees meer: G-sportweekend Amarant 2020 verplaatst naar september

013 Tilburg Maatschappij - Tilburg gaat 2 verplaatsbare flitspalen inzetten op plekken waar (de verkeersveiligheid een probleem is omdat er) vaak te hard wordt gereden.

De gemeente vindt verkeersveiligheid erg belangrijk en investeert de komende jaren extra in maatregelen.

Lees meer: Proef met verplaatsbare flitspalen

013 Tilburg Maatschappij - Stichting Quiet Community Tilburg is de winnaar van de juryprijs bij de Nationale Vrijwilligersprijzen. Alle winnaars werden donderdag 16 april digitaal bekend gemaakt tijdens een live Facebook-uitzending.

Lees meer: Quiet Community Tilburg wint nationale vrijwilligersprijs

013 Tilburg en regio Maatschappij - Het kabinet doet een dringend beroep op inwoners om niet-essentiële reizen naar het buitenland te vermijden. Hiermee wordt onder meer het tanken, winkelen en op vakantie gaan in het buitenland bedoeld. Neem dit advies serieus zodat verdere verspreiding van het virus zoveel mogelijk wordt tegengegaan.

Lees meer: Dringende oproep: niet tanken of winkelen in België

013 Economie - Bij een sim only abonnement krijg je enkel een losse simkaart, zonder mobiele telefoon. Een sim only is ideaal als je nog niet toe bent aan een nieuwe telefoon of als je al een telefoon hebt maar nog geen abonnement. Mocht je wél een nieuwe telefoon willen, dan is het alsnog geen gek idee om een sim only aan te vragen.

Lees meer: Een sim only abonnement afsluiten

013 Tilburg Economie Educatie - Demografische veranderingen (vergrijzing, stijgende levensverwachting) vormen een serieuze uitdaging voor ouder wordende werknemers en hun werkgevers. Het is zaak om succesvol ouder worden op het werk te faciliteren, zelfregulering en job crafting te stimuleren en verder onderzoek te doen naar HR praktijken die dit bewerkstelligen.

Lees meer: Zelfregulering en job crafting waardevol voor oudere werknemers

013Tilburg/Breda Economie/duurzaamheid - Boodschappendienst Boerschappen gaat vanaf 1 oktober landelijk bezorgen. Het bedrijf werkt daarvoor samen bezorgbedrijf Reviva en 100 kleinschalige boeren, die dagelijks verse producten leveren. Boerschappen is een snelgroeiend bedrijf dat in 2014 is opgericht door Stéphanie Vellekoop en Stijn Markusse uit onvrede over het voedselaanbod in de supermarkt. Het kreeg landelijke bekendheid door reddingsacties van 'onverkoopbare' pruimen, peren en appels.

Lees meer: Boerschappen begint met landelijke bezorging

Tilburg nieuws