Sidebar

07
wo, dec

Politiek & Maatschappij
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

013 Tilburg Maatschappij - Tilburg gaat 2 verplaatsbare flitspalen inzetten op plekken waar (de verkeersveiligheid een probleem is omdat er) vaak te hard wordt gereden.

De gemeente vindt verkeersveiligheid erg belangrijk en investeert de komende jaren extra in maatregelen.

Nul verkeersslachtoffers
De Brabantse gemeenten, Rijkswaterstaat, provincie Noord-Brabant, het Openbaar Ministerie en de politie streven samen met partners als Veilig verkeer Nederland en Interpolis naar nul verkeersslachtoffers in Noord-Brabant. Om dat voor elkaar te krijgen investeert de gemeente in de infrastructuur, maar er wordt ook gewerkt aan het verminderen van onveilig verkeersgedrag. De gemeente en de samenwerkende partijen willen bereiken dat Brabanders goed opletten in het verkeer én zich houden aan de snelheid. Dat is nodig, want 90% van alle ongelukken komt door menselijk gedrag: niet opletten, afgeleid worden of te hard rijden.

Wethouder Mario Jacobs: "In de Tilburgse Verkeersveiligheidsagenda staat, naast maatregelen op het gebied van infrastructuur, educatie en gedrag, ook handhaving op te hard rijden centraal. De verplaatsbare flitspalen helpen ons om flexibel in te kunnen spelen op bekende verkeersonveilige locaties in onze gemeente."

Daling overtredingen 
Bij de eerste landelijke test, in het voorjaar van 2019, was het doel het testen van de camera en het systeem van de flitspaal. Uit de evaluatie blijkt dat de verplaatsbare flitspalen goed werken. Ook daalde het aantal snelheidsovertredingen op die plek duidelijk. Daarom komt het systeem nu ook in Tilburg. De flitspalen staan telkens 1 maand op een locatie en worden daarna verplaatst naar de volgende plek. De verplaatsbare flitspalen registreren overtredingen van de maximum snelheid en daar worden automatisch boetes voor verstuurd. De locaties zijn samen met de politie, het OM en de gemeente bepaald. De flitspalen worden naar verwachting vanaf begin juni ingezet. De proef duurt waarschijnlijk tot en met februari 2021.

Foto door Aayush Srivastava via Pexels

Vitamines & Supplementen

Beheerders gezocht banner