Sidebar

07
wo, dec

Economie & Duurzaamheid & Educatie
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

013 Economie - Bij een sim only abonnement krijg je enkel een losse simkaart, zonder mobiele telefoon. Een sim only is ideaal als je nog niet toe bent aan een nieuwe telefoon of als je al een telefoon hebt maar nog geen abonnement. Mocht je wél een nieuwe telefoon willen, dan is het alsnog geen gek idee om een sim only aan te vragen.

Een sim only is meestal goedkoper dan een soortgelijk abonnement met telefoon omdat je bij een abonnement met een nieuwe telefoon vaak korting op de nieuwe telefoon krijgt maar vrijwel geen korting op het abonnement. Als je een abonnement afsluit weet je van tevoren hoeveel belminuten, Sms’jes en MB's je per maand kan gebruiken tegen een vaste prijs; je hoeft nooit stil te staan bij opwaarderen.

Verschillende providers

Sim only vergelijken kan makkelijk via internet en ook kan je online makkelijk het abonnement aansluiten. Er zijn ontzettend veel aanbieders, denk aan 'Simpel', 'Ben', 'SimYo', 'Hollands Nieuwe', 'Tele2', 'LeBara', 'Vodafone', 'Budget mobiel', 'T-mobile', 'KPN' en nog veel meer. Je krijgt meteen een 3-in-1 kaart waardoor je de simkaart in elk soort toestel kan gebruiken en in de meeste gevallen wordt de simkaart gewoon naar je thuis verzonden. De nieuwe provider zal de overstap met de oude aanbieder regelen, dit hoef je niet zelf te doen. De simkaart zal in eerste instantie gekoppeld zijn aan een ander telefoonnummer dan je huidige telefoonnummer, maar geen zorgen: als je je nummer wenst te behouden dan kan je dit aangeven en dan wordt dit geregeld door je nieuwe provider. Let er altijd op dat de telefoon die je wilt gebruiken voor de sim only, simlock-vrij is. Hiermee wordt bedoeld dat de simkaarten van alle providers worden geaccepteerd door je telefoon. Als je telefoon niet simlock vrij is, zal de simkaart wellicht niet werken.

Hoe groot moet het abonnement zijn?

Bij het sim only vergelijken kan je kijken wat er belangrijk voor je is, zoals veel en snel internet, of juist onbeperkt bellen? Zo kan je jezelf de volgende vragen stellen: Maak ik meer gebruik van Sms’en of van bellen? Maak ik op mijn mobiel veel gebruik van het internet en van mijn MB’s buitenshuis of maak ik meer gebruik van WIFI binnenshuis? En misschien nog het belangrijkst: Wat is mijn budget? De goedkoopste sim only die het beste bij je past, vind je makkelijk op www.bellen.com. Momenteel is de goedkoopste sim only met onbeperkt bellen, sms’en en internet de sim only van Tele2: deze wordt op dit moment verkocht voor 25 euro per maand, exclusief afsluitkosten.

Kortom: er zijn ontzettend veel mogelijkheden en je zal gegarandeerd een abonnement vinden dat bij je past.


Foto door Tofros.com via Pexels

Vitamines & Supplementen

Beheerders gezocht banner