Sidebar

24
do, juni

013 Tilburg Kunst & Cultuur - Hoe geven we kleding een langer leven? Het TextielMuseum in Tilburg presenteert dit najaar ‘Long Live Fashion!’, een interactieve expositie die wil inspireren tot een duurzamere omgang met onze kleding. De tentoonstelling komt tot stand in samenwerking met de Nederlandse ontwerper Christien Meindertsma, Harm Rensink (creative director van modeplatform New Order of Fashion) en textielrecyclingbedrijf Wolkat en is te zien van 25 september 2021 tot en met 27 maart 2022.

Lees meer: Expositie ‘Long Live Fashion!’ viert de toekomst van duurzame mode

Van 9 juni 2021 tot en met 10 juli 2021 (onder voorbehoud van de coronamaatregelen) - 013 Tilburg Kunst & Cultuur - Het was de afgelopen week groot feest in Rotterdam. Liefhebbers van het Eurovisie Songfestival konden hun hart ophalen aan spectaculaire shows en spetterende fashion statements. De organisatie van het Songfestival besloot de presentatoren en Nederlandse artiesten in creaties te hullen van eigen bodem.

Lees meer: Modecreaties Eurovisie Songfestival binnenkort te zien in Tilburg

NLMagazine Tilburg Kunst & Cultuur – Hieronder de YouTube-opname van het interview van Twan Hendriks met Omroep Tilburg. Beeldend kunstenaar Twan Hendriks is al lang actief in de kunstscene van Tilburg. In 2014 kreeg hij de diagnose Parkinson, maar dat weerhoudt hem niet van zijn passie voor kunst. Hij richtte ‘Stichting Parki’ op om met kunst en cultuur geld in te zamelen voor wetenschappelijk onderzoek naar de ziekte van Parkinson.

Lees meer: In gesprek met Twan Hendriks

013 Tilburg Evenementen - Alle Tilburgse carnavalvierders hebben hun grootse jaarlijkse feest al anderhalf jaar moeten missen en dat gaat hen niet in hun koude carnavalskledij zitten. De lokale horecaondernemers van Café de Baret, Studio en Live Tilburg kwamen daarom op het idee  om een echt zomercarnaval van 9 tot 11 juli a.s. te organiseren en dat is bij iedereen in goede aarde gevallen.

Lees meer: Zomercarnaval Tilburg

013 Kunst & Cultuur Het TextielMuseum en BANK15 zijn op zoek naar talentvolle makers voor de ‘Long Live Fashion!' Design Contest. De opdracht bestaat uit het ontwerpen van een duurzaam kledingontwerp op basis van tweedehands textiel. De twee winnende concepten worden in een speciale textiele microfactory in de najaarstentoonstelling ‘Long Live Fashion!’ in productie genomen. Iedereen is welkom om tot en met 30 mei 2021 een voorstel in te sturen.

Lees meer: Jouw duurzaam modeontwerp in de komende tentoonstelling van het TextielMuseum?

Meer artikelen...

Vitamines & Supplementen