Sidebar

19
zo, sept

013 Tilburg Kunst & Cultuur – Na de opening van het academisch jaar - is het nieuwe kunstwerk Weaving Character van Sigrid Calon voor iedereen te bewonderen in CUBE, het onderwijsgebouw van Tilburg University. Het kunstwerk bestaat uit 30 geweven vlaggen en is ontwikkeld in nauwe samenwerking tussen de Tilburgse kunstenaar, Tilburg University en het TextielLab. In Weaving Character speelt zowel de onderwijsvisie van de universiteit als het DNA van Tilburg als textielstad een rol.

Lees meer: Sigrid Calon, TextielLab en Tilburg University ontwikkelden kunstwerk van Tilburgse bodem

013 Tilburg – Ingezonden stuk van Twan Hendriks - Zoals jullie weten heeft Corona een flinke stempel gedrukt op het Event “Brein & Muziek”, dat plaats had moeten vinden op 9 april 2020. We stonden voor de beslissing om het Event of in het najaar 2021 of in het voorjaar 2022 te verplaatsen. In het najaar is de dreiging van nogmaals te moeten verplaatsen een realiteit of met beperking doorgaan. Zou het toch door mogen gaan, dan is de kans ook erg groot te worden verpletterd door het aanbod van meerdere evenementen.

Lees meer: Avond “Brein & Muziek” versus Corona

Foto's: Tommy de Lange - 013 Tilburg Kunst & Cultuur - Ben je op zoek naar een leuk en verrassend familie uitje in de zomervakantie? Ervaar het maakavontuur in het TextielMuseum; hier is tijdens de vakantie van alles te beleven voor jong en oud! Terwijl de kinderen meedoen aan een van de kinderactiviteiten, neem je zelf een kijkje in de oude textielfabriek, bezoek je een van de kunst- en design tentoonstellingen, of zie je van dichtbij hoe kunstenaars en ontwerpers werken in het hypermoderne TextielLab.

Lees meer: Bezoek het TextielMuseum in de zomervakantie

Door Ceciel van der Weide - 013 Tilburg Kunst & Cultuur, Lifestyle & Gezondheid - Mijn ervaringen met Parkinson zijn vrij beperkt. De beelden van de langzaam verstarrende prins Claus vormden de eerste confrontatie met de aandoening; ik heb een cursist van wie de man in een rolstoel terechtgekomen is.

Lees meer: Deelnemers aan totstandkoming van het ParkinsonGrasveld

013 Tilburg Kunst & Cultuur - Hoe geven we kleding een langer leven? Het TextielMuseum in Tilburg presenteert dit najaar ‘Long Live Fashion!’, een interactieve expositie die wil inspireren tot een duurzamere omgang met onze kleding. De tentoonstelling komt tot stand in samenwerking met de Nederlandse ontwerper Christien Meindertsma, Harm Rensink (creative director van modeplatform New Order of Fashion) en textielrecyclingbedrijf Wolkat en is te zien van 25 september 2021 tot en met 27 maart 2022.

Lees meer: Expositie ‘Long Live Fashion!’ viert de toekomst van duurzame mode

Meer artikelen...

Vitamines & Supplementen