Sidebar

28
zo, nov

013 Tilburg Kunst & Cultuur - Op vrijdag 26 november 2021 organiseert het TextielMuseum in samenwerking met BANK15 de eerste ‘Naked Friday’: een after-work museumavond met spraakmakende interviews, de expo ‘Long Live Fashion!’ en lekkere pizza, drankjes en muziek. De eerste editie draait om duurzame mode, met onder meer modeontwerper Sjaak Hullekes, mede-oprichter van The New Originals (TNO) Eben Badu, en Palle Stenberg van Nudie Jeans samen met STUEN als gastsprekers.

Lees meer: ‘Naked Friday’, met de billen bloot over duurzame mode

013 Tilburg Uitgaan - Goed nieuws: deze show gaat door! Wel is het verplicht om - naast je toegangsticket - bij binnenkomst een vaccinatiebewijs OF een negatief testresultaat of herstelbewijs te overleggen.

Lees meer: MAAN in 013

013 Tilburg Evenementen - Het Elf-elf feest in Kruikenstad gaat door. De traditionele start van het nieuwe carnavalsseizoen op 11 november start vanaf 15:30 uur. De groen-oranje festiviteiten – met als hoogtepunt de bekendmaking van de nieuwe Prins van Kruikenstad en zijn gevolg – vinden dit jaar plaats op het Willemsplein.

Lees meer: Elf-elf in Kruikenstad gaat door!

013 Tilburg Kunst & Cultuur VIDEO - Hoe geven we onze kleding een langer leven? Hoe kunnen we repareren en hergebruiken? En hoe ziet duurzame couture eruit? In de interactieve tentoonstelling ‘Long Live Fashion!’ ontdek je hoe pre-loved textiel tot nieuwe mode wordt getransformeerd én kan je daar zelf mee aan de slag. Vier en ervaar duurzame mode, met werk van onder meer Ronald van der Kemp, Duran Lantink, Matty Bovan en Christien Meindertsma.

Lees meer: Long Live Fashion!

013 Tilburg Kunst & Cultuur – Na de opening van het academisch jaar - is het nieuwe kunstwerk Weaving Character van Sigrid Calon voor iedereen te bewonderen in CUBE, het onderwijsgebouw van Tilburg University. Het kunstwerk bestaat uit 30 geweven vlaggen en is ontwikkeld in nauwe samenwerking tussen de Tilburgse kunstenaar, Tilburg University en het TextielLab. In Weaving Character speelt zowel de onderwijsvisie van de universiteit als het DNA van Tilburg als textielstad een rol.

Lees meer: Sigrid Calon, TextielLab en Tilburg University ontwikkelden kunstwerk van Tilburgse bodem

Meer artikelen...

Vitamines & Supplementen

Beheerders gezocht banner